Novosti

Pet pametnih dodataka za vaš dom

Ovo je tako SMART!

Jeste li primijetili koliko je svakodnevnih stvari dobilo svoju moderniziranu inačicu? Tehnologija napreduje, sve ćemo se češće loviti za onu „više ništa nije kao prije“ i uživati u blagodatima budućnosti. Stvari se razvijaju u smjeru olakšavanja rutinskih poslova i navika, od jutarnjeg pranja zubi do odlaska na spavanje. Sve oko nas postaje pametnije. Pametni ormari, pametne kuhinje i zvučnici s kojima razgovaramo su samo neke od novotarija koje bi uskoro mogle biti uobičajeni dijelovi svakog kućanstva. Za neke od od njih treba proći vremena jer (još) nisu u serijskoj proizvodnji ili su preskupi da bi si ih prosječan čovjek mogao priuštiti.

S druge strane, neki od njih već su se udomaćili u našim domovima. Izdvojili smo 5 pametnih dodataka za dom uz pomoć kojih svaki dom može postati SMART!

AUTOMATSKA HRANILICA ZA ŽIVOTINJE

Imate psa ili mačku no često vas nema kod kuće? Možda biste samo htjeli svojem ljubimcu pružiti redovitu i kontroliranu prehranu? Upravo su zato izmišljene automatske hranilice za pse i mačke. Imaju zapremninu od 1 do 10 kg, mogu se programirati na određenu gramažu i čak do 8 obroka dnevno. Služe za davanje hrane ili ljekovite terapije vašim ljubimcima.

Hranilicu možete pronaći ovdje.

PAMETNI TERMOSTAT

Digitalni termostati na tržište su stigli odavno, no tek odnedavno su tu oni pametni. Oni po prediktivnom modelu vaših navika prilagođavaju temperaturu doma, omogućuju razne modove rada i kontroliraju se putem mobilne aplikacije s bilo koje lokacije. Zamislite, npr., da se vraćate s puta, dom je prazan, vani je hladno i ne želite ući u hladnu tamnicu. Putem aplikacije jednostavno pokrećete zagrijavanje stana. Slično vrijedi i za zaboravne, koji (pre)često napuste svoj dom.

Netatmo termostat možete pogledati ovdje.

PAMETNI ZVUČNICI

S Amazonovim Echo-om i Alexom došli smo do sljedećeg pametnog gadgeta koji bi mogao krasiti svaki dom. Pametni zvučnici trenutno spadaju među „najpametnije“ uređaje u kućanstvu: zamišljeni su kao vaši osobni asistenti koji komuniciraju s ostalim pametnim uređajima, mogu se spojiti na sistem pametnog doma te upravljati rasvjetom, roletama, kućanskim aparatima… Možete ih koristiti i kao osobne asistente koji će umjesto vas pretražiti bespuća interneta ili dodati vrhnje na popis za kupovinu. Mogu vam naručiti taxi, dostavu hrane, policu, odjeću, igračku – sve što se na internetu može kupiti. Isto tako, pronaći će i reproducirati sve što vam se sluša, izrecitirati recept za američke palačinke ili pekinšku patku te javiti da bi bilo zgodno ponijeti kišobran jer prognoza zove pljusak oko podneva.

Amazon Echo zvučnike možete pogledati ovdje.

PAMETNO ZVONO

Pametno zvono puno je više od kućnog zvona. Može biti sustav za nadzor ili najbolja „špijunka“ koju ste ikad vidjeli. Može snimati fotografije ili kratke video isječke, sve po vašim uvjetima i sve u full HD rezoluciji! Zvono je spojeno na internet te se njime može upravljati putem pametnog zvučnika ili na daljinu putem smartphonea/tableta. Ima ugrađen senzor pokreta koji se uključuje i automatski snima ili slika što vam se pred vratima zbiva. Možete čak i namještati glasnoću ili ton zvona kojim će vam javljati da je netko pred vratima.

Pametna zvona možete pogledati ovdje.

SMART WI-FI

 

On pokreće i povezuje sve vaše pametne uređaje i zato mora besprijekorno raditi. Wi-Fi, okrunjeni kralj svih ljudskih potreba, sada se dodatno opametio i postao SMART. Uz pomoć malih dodatnih uređaja dovodi 100% jak signal u svaki kut doma bez obzira na njegovu veličinu, pregradne zidove, smetnje susjeda ili starijih uređaja koji često guše signal. Smart Wi-Fi daje maksimum iz vaše internet veze, a odlična je vijest da je u Iskonu trenutno potpuno besplatan u sklopu aktualne SMART akcije. Nosivi zidovi su prošlost, slabi internet signal u kupaoni i na katu su pali u zaborav ali nemojte stati ovdje – nek je interneta i na tavanu! I to najpametnijeg.

Iskon Smart Wi-Fi možete pogledati ovdje.

Njušim li ja to tvoj komentar?