Njuškalo piše

U što ćete se vi prerušiti?

NOĆ VJEŠTICA

Gdje ste, Njuškalovci? Jeste li već izrezbarili bundeve? Ja se ovog vikenda pripremam za odličnu zabavu na Noći vještica, ali prije sam htio provjeriti što vi radite i kako se planirate provesti.

Kostim sam isprva htio sašiti sam, ali kada sam shvatio da nemam dovoljno spretne šape, odlučio sam zamoliti krojačicu da to uradi za mene. Nisam mogao izdržati pa sam ga isprobao i prije same zabave! Stvarno sem oćno osjećam kao Njuškalosaurus! Kako vam se čini?

Nego, od kuda nam ova navada uopće stiže? Nemojte me sada napasti sam se “amerikanizirao” ili da sam zaboravio na naše običaje. Istina je da se Noć vještica ili Halloween, koja se obilježava u noći uoči 31. listopada, ponajviše obilježava u Americi, ali u velikoj se mjeri obilježava i u Irskoj, Kanadi, Australiji, na Novom Zelandu…

Unazad nekoliko godina i mi smo počeli tu večer obilježavati bundevama, maskama i odličnom zabavom. Zbog dobre atmosfere, ja sam rado prihvatio ovaj običaj, veselim se svakom novom Halloween tulumu i osmišljanju ideja u što ću se prerušiti. U užurbanom radnom tempu, brojnim obvezama i stresnim situacijama koje nas snalaze, prilično je dobro izdvojiti jednu večer za “ludovanje” pod maskama, zar ne?

Nemojte zaboraviti niti dan koji slijedi, naš blagdan Svih Svetih, kada se prisjećamo svojih najmilijih koji nisu više s nama. Sa aranžmanom cvijeća, lamionom ili svijećom posjetite njihova vječna počivališta. Ako nas od nekud gledaju, sigurno će biti sretni što ih nismo zaboravili i što što još uvijek imamo volje za smijeh i dobru zabavu, makar i pod maskama!

Do njuškanja! 😉

Njušim li ja to tvoj komentar?