Njuškalo piše

Što je ljubav?

DAN ZALJUBLJENIH

Ako ste zaljubljeni kao ja ili ako niste zaljubljeni, a baš bi se rado zaljubili, naćulite uši, da vam Njuškalo kaže što ćete i kako napraviti za Valentinovo. Ako ćete sad krenuti rogoboriti o uveženim američkim praznicima i zlu globalizacije, radite to negdje drugdje. Ljubav je, ako mene pitate, najdivnija stvar na svijetu pa je treba slaviti svaki dan, a ne samo u sjećanje na sveca koji je po skrivećki vjenčavao kršćane. Ljubav je dostupna svima i čini život čudesnim.

Kako upoznati osobu svog života?

Heheh. Znam, znam…sad vam je već i srce poskočilo. Najgori dio s upoznavanjem osobe vašeg života je taj što je ista možda kraj vas već godinama, a vi je ne vidite. Češće vidite neke glasne, krasne, napadne i tko zna kakve od onih koji su zavrijedili vašu ljubav. Problematična je ta potraga za ljubavi. Neki je nađu na internetu (znam barem 6 parova koji su se sretno sparili putem neta), a neki na šanku ili plesnom podiju. No, prvi korak je uvijek najteži, pa je najbolje da ga napravite odmah. Ako vas netko zanima, priđite mu ili joj već danas i pozovite ga ili ju na kavu, sok, pizzu ili romantičnu šetnju. Obavezno ponesite kišobran jer je vrijeme nepredvidljivo, a i zgodno je kad se udvoje stisnete pod jedan kišobran.

Sramežljivi ste?

Ako ste kao i ja, malo smušeni i sramežljivi, pa vam je teško napraviti prvi korak, ne brigajte, tome i služi Valentinovo. U američkoj verziji ovog praznika, izabranicima vašeg srca šalju se anonimne ljubavne pjesmice i cvijeće ili drugi sitni pokloni. Ako niste vješti, ukradite od majstora poezije koji redak, neće se naljutiti. Porukicu možete i namirisati svojim parfemom ako želite da vas osoba namiriše (to je dobar plan, mirisi izravno utječu na emocije, kažu aromaterapeuti) kad prođete kraj nje u uredu ili stojite zajedno u liftu.

Kako razveseliti osobu s kojom ste već u vezi?

Nakon tjedana, mjeseci i godina veze trebali bi već znati što veseli osobu s kojom dijelite život, no ako ste od onih koji sjede na ušima, brzo se ustanite i osluškujte, Vaš partner ili partnerica najbolje će vam reći što žele ili trebaju, čak i ako ih ne pitate. Ako vam se to već nije dogodilo kraj nekog izloga (Ajmeee…kako su super ove hlačice npr.) onda u subotu ujutro uz kavu otvorite Njuškalo, pa zajedno njuškajte. Kad na nečemu zastane ili vas pita hoćete to kupiti, vi napravite mentalnu zabilješku, a odgovorite negativno (Nemamo sad novca, Ma što će ti to…su neki od mogućih odgovora). Čim partner napusti prostoriju, a vi brzo klik, klik, send i kupite mu ili joj to što je poželio/la.

Istu foru možete koristiti tijekom cijele godine, jer kao što rekoh, ljubav je nešto što se slavi svaki dan, pa je i svaki dan dobar povod i prigoda za mali poklon jer nekog volite. Ulaznice za koncert, tople čarape ako su joj ledene noge ili prsten moći – sve je prikladno.
Vrijednost poklona nije bitna. Bitno je da je od srca.

Voli vas Njuškalo.

Njušim li ja to tvoj komentar?