Njuškalo piše

Što će sve završiti u garaži, u podrumu i na tavanu?

SEZONSKO POSPREMANJE

Siguran sam da smo se već svi trgnuli iz zimskog sna, iako je u nekim krajevima Lijepe naše ponovno zavladao zimski ugođaj! Iako mi se to sviđa i obožavam trčati po snijegu, ja sam već naveliko u proljetnim temama, a ovih sam se dana odlučio malo pozabaviti pospremanjem.

“Njuškalo, kud baš pospremanjem?!”, neki će od vas sigurno zavapiti pa da vam odmah dam i odgovor. Sezonsko organiziranje mog malog doma pomaže mi da svaki dan u njemu provedem što ljepše i funkcionalnije pa isto preporučujem i vama. Zaista nema potrebe da gomilate pored sebe stvari koje vam u toplijim danima neće trebati niti ih možete koristiti, a kako biste što brže i efikasnije odradili sezonsku čistku pripremio sam vam nekoliko mudrih savjeta.

Ono što će prvo pasti na pamet pripadnicama nježnijeg spola sigurno je pospremanje zimske odjeće. Znam da je mnoge od vas imate poprilično i u ormare će, uz nju, teško stati nova proljetna kolekcija. Rješenje za vas su ove odlične vreće za vakumiranje, uz pomoć kojih ćete uštedjeti puno prostora u ormaru, a zimska će vam odjeća biti na suhom i sigurnom do iduće godine. Kako ja nemam puno odjeće, nemam ni potrebe za ovakvim vrećama, ali svoje zimske kabanice uredno složim na dno ormara.

Vjerojatno među vama ima i onih koji su tijekom zime u garaži nakupili hrpu alata i drugih stvari kraj kojih se sada malo teže prolazi. Razumijem, velika lopata za snijeg morala je biti nadohvat ruke, isto tako i nekoliko strugalica za stakla, tekućine za odmrzivanje i slično. S obzirom da vam sada neko vrijeme neće trebati, spremite ih na manje praktičnu policu, gdje će vas ponovno dočekati. Ako nemate dovoljno polica, ovo je proljeće odlična prilika da sami postavite nekoliko njih, kako bi maksimalno iskoristili prostor u svojoj garaži. Nadohvat ruke sada si pripremite kosilicu, škare za obrezivanje voća, živice i slično.

Tavan je zasebna priča! Iako je u mojoj kućici zaista malen, nema čega tamo nema i uvijek pospremanje ostavljam za kraj! Tamo najčešće odlažem stvarčice s kojima ni sam ne znam što bih. Imate li i vi isti problem? Ako je tako, predlažem vam da još jednom pregledate što se sve tamo nalazi, što će vam zaista trebati, a što neće i donesete konačnu odluku. Njuške mi, naći će se bar jedna zanimljiva i očuvana stvarčica koja će završiti na Njuškalu!

Idemo pospremati! 😉

Njušim li ja to tvoj komentar?