Njuškalo piše

Što bih ja darovao da sam vašem mjestu ;)

BOŽIĆNI ZNACI PAŽNJE

Već sam vam puno puta rekao da je ovo moje omiljeno godišnje doba, a prošlih me je dana u potpunosti preuzela "blagdanska groznica". Kupovanje darova za moje najdraže pse i ljude bilo je odlična prilika da se prisjetim zašto ih volim!

Svi koji su prošli kroz moj veseli pasji život i koji se još uvijek zadržavaju u njemu ostavljaju poseban trag i Božić je najbolji dan u godini da ih na to podsjetim. Osluškivao sam, stoga, još od kraja studenog, ne bi li se otkrili kakvu sitnicu priželjkuju, što im treba, što su snimili u nekom gradskom izlogu ili njuškajući po Njuškalu, no kako su svi skromni, bilo mi je jako teško doznati.

A onda mi je sinulo! Svakomu od svojih prijatelja kupit ću ili izraditi ono za što sam siguran da uvijek voli i što će njega ili nju podsjećati na naše odlično zajedničko vrijeme. Na primjer, jedan moj pseći prijatelj iz parka obožava kada se dobacujemo lopticom. Kupio sam mu čak četiri nove, kako bismo u cijeloj sljedećoj godini mogli uživati u dobacivanju.

Budite sigurni da nitko neće ostati imun na omiljenu slasticu ili napitak uz koji ste pričali najveće tajne, a ovakav će dar ujedno biti i slatki poziv na još jedno druženje. Osobe s kojima najradije idete u kino, razveselit će ulaznice za nadolazeći film, umornima od posla i silnih obveza uplatite dan u toplicama, a najmlađi će, gotovo je suvišno i spominjati, “otkinuti” na igračke.

Umatanje i ukrašavanje darova za mene je posebna svečanost. Nekad se toliko zanesem pa pribavim više papira, kutija i trakica, nego što je darova za zamotati. Posebno se potrudim oko svakog, a ove godine objesit ću i male personalizirane čestitke. Svakom od svojih bližnjih napisat ću što ih čini posebnim. Budući da je to zapravo njihov najveći dar meni, idealno je doba godine da to istaknem i na papiru.

Jeste li već odabrali što ćete vi darivati svojim bližnjima?

Njušim li ja to tvoj komentar?