Njuškalo piše

Dobar dan, zovem u vezi oglasa za stan!

NAJMODAVCI, POZOR!

Opet taj deveti mjesec i opet ta potraga za stanom. Sve shvaćam, treba ti mali stan, da nije u prizemlju, da nije skup i da gazdarica nije ona baba iz onog ruskog romana. Bilo bi dobro da je u zoni tramvaja, blizu faksa i da je grijanje na toplanu.

Sve mi je jasno, ne brini ima na Njuškalu stanova, sve se može nać. Klikam Novi Zagreb. OK, zapad. Siget. Cijena do 300 eura, 50 kvadrata. Klik! Vau, koliko ih je! Obožavam tražiti stanove. Odlično je što možeš proširiti pretragu pa stvarno znaš što se nudi i je li stan za tebe.

Idem ovog zvat.

– Halo! Dobar dan, zovem u vezi oglasa za stan…  Aha… Aha… Super. Recite mi da li smiju kućni ljubimci? Aha…  Pas… Kratkodlaki… Aha… Ne laje… Pristojan, pristojan… Ne, ne… Da… Da… Može! Hvala vam, javim se pa se dogovorimo da ga dođem pogledat. Doviđenja!

Ovo je bilo jednostavno, ali tako je uvijek kada je Njuškalo u pitanju. Ovaj put odlučujem prvo malo virtualno pronjuškati kvartom kako bih vidio potencijalna mjesta za upoznavanje novih prijateljica. Opa, sviđa mi se što vidim – parkića ima puno, ženskih njuškica još više – znači kvart je skroz po mojoj mjeri! Dalje klikam i vidim da zgrada ima lift… Može. Ima i balkon… Super. Možete kliknuti i da vam prikazuje samo oglase sa slikom. Evo. Grrrrr, ovi imaju mačku! Dvije! Vau! Vau! Ovo je već bolje. Sviđa mi se ova tapiserija preko lamperije. Djeluje ugodno. Hm… Ovaj je mogao pospremiti taj stol. Ovaj super izgleda. Ima vrata za pse. Odlično!

Možeš i sobe pregledat, i tu se nađe super stvari. Jeftinije su, upoznaš nove ljude. Znam, nije komotno kao stan, ali nije ni loše za prvu ruku. Vau, koliko ih je. Evo, ovi traže cimera. Idem ih zvat. A vi tražite, sužavajte, širite pretragu i siguran sam da ćete naći što trebate. Sretno!

Idem sad su šetnju. Vau! Vau!

Njušim li ja to tvoj komentar?

Leave a Comment