Njuškalo piše

Ostalo je još vremena za uživanje na obali!

ZANIMLJIVA POSTSEZONA

Kolone na naplatnim kućicama sve su kraće, novinari se više na javljaju uživo  iz prepunih turističkih središta na Jadranu, a za smještaj u željenom terminu u hotelima i apartmanima više ne morate rinuti tjednima unaprijed. Rekao bih, njuške mi, da je ova sezona konačno "na izdisaju".

Odahnut će sada svi koji ne vole turističke gužve, a djelić plaže vole samo za sebe. Početak je postsezone, meni osobno jednog od omiljenih doba za njuškanje duž naše prekrasne obale. Zašto je ovaj termin odličan? Prije svega, u restoranima, kafićima, slastičarnicama ili trgovinama sa suvenirima, nećete naletiti na gužvu toliku da biste radi nje propustili javni prijevoz ili trajekt. Uz temeljito razgledanje prirodnih ljepota, bez “gužvanja” sa brojnim strancima, možete uživati i u blagim predjesenskim temperaturama, koje su idealne za sve koji bježe od visokih i opasnih temperatura.

Među njima sam i sam te sam se ovih dana uhvatio njuškanja po oglasima, kako bih pronašao najbolje ponude za takozvano “bablje ljeto”. Ne mogu reći da sam se iznenadio, ali bilo mi je drago što se u svim cjenovnim rangovima na Njuškalu može pronaći idealan smještaj u postsezoni. Na primjer, ako idete u Srednju Dalmaciju, možda će vam se svidjeti ova vila na Pašmanu. Ma, što pišem! Ne možda, nego će vam se sigurno svidjeti! A cijene nisu baš toliko paprene kao u srpnju i u kolovozu.

U postsezoni ja se obično volim prošetati i po Istri, gdje sam također pronjuškao odličan smještaj. Čak i ako ste ove godine već bili na moru, jedan rujanski vikend u ovoj prekrasnoj regiji morskih ljepota, vina i gastro ponude za šape polizati neće biti na odmet! Recimo, ja bih se jako rado odmarao u ovoj pitoresknoj kućici iz koje se praktički možete baciti na plažu i to po akcijskoj rujanskoj cijeni! Pa kud ćeš bolje?!

Jedan moj prijatelj uopće ne ide na more, nego se i u ljetnim danima povuče u brda, na osamu i uživa u čistom zraku i jedinstvenom spokoju kakav samo kuće na osami pružaju. Sjetivši se njega pretpostavio sam da i među vama Njuškalovcima ima takvih “vukova samotnjaka”, a moram priznati da mi je nekoliko puta i samom došlo da se povučem u kakvu šumu. Ovo je posebno korisno za osobe kojima treba posebna koncentracija za nadolazeći projekt, a uz mobitel, internet i užurbani gradski život, jednostavno ju ne mogu naći niti pod vlastitim krovom.

Nadam se da sam vam dao dosta prijedloga i da nećete čitav rujan provesti zaključani između četiri zida. Još nam je malo vremena ostalo do stvarno niskih temperatura i predlažem da ga dobro iskoristite. Siguran sam da ću ja to napraviti! 🙂

Njušim li ja to tvoj komentar?