Njuškalo piše

Od gume do lokomotive!

SVE ĆETE PRONAĆI

Nema šanse da me ove godine iznenadi snijeg. Nema šanse! Prošle godine, nije ljeto završilo, a već su mi se šapice smrzavale po ledu. Ok, nije baš bilo tako, ali znam da nisam stigao na vrijeme zamijeniti ljetne gume na autu. Bilo mi je kao Sandi Dubravčić u Sarajevu '84. Ove godine krećem u nabavku zimskih na vrijeme. Prva i jedina adresa, naravno, Njuškalo. Da vidimo...

Rabljene. Ima, naravno. Ovaj prodaje jednu. Nije loše za napravit ljuljačku. Ili ju razrezat pa napravit onog labuda od gume. Može i za cvijeće, to mi se čini najzgodnije. Evo, ovaj prodaje rabljene s felgama, šara solidna. Na poklon tigraste presvlake za “Favoritku”. Zgodno! Ima ovaj što mijenja zimske za ljetne. Nazvat ću ga da čujem da li ima kakve informacije o globalnom zatopljenju ili voli živjeti na rubu. Ovaj je zanimljiv, četiri gume, sve četiri različite. Zabava zagarantirana. Da vidim kako stojimo s novim gumama. Ideš! Super mi je što na Njuškalu imamo trgovine. Evo, ovi mi se čine ok. Ponuda dobra, cijene prihvatljive. Još mi je usput kad ću ići u posjet prijateljima u Dumovec. Mogao bih ja potražiti i lance za snijeg. Ništa me neće iznenaditi. Da vidimo… Lanci za bicikle, lanci za motorke… Hm… Lanci za pse? Kome to treba? Grrrr… Evo, lanci za snijeg. Izbor odličan. Sve dimenzije, sve kombinacije. Pa to je milina. Apetiti mi rastu. Idem vidjet da li ima krplji za snijeg. To je ono što izgleda ko reket za tenis. Ima! Odlično. Ovo je glupo, lik prodaje samo par. Kume, ima nas što imamo dva para nogu. Ne stajem. Sanjke! Nikad ne znaš kad će ti trebat. Motorne? Fantastično! Što da vam kažem, sve sam pronašao na Njuškalu i stvarno ne vjerujte kada vam netko kaže da ga je zima iznenadila.

Njuškajte, budite mi dobro i čujemo se uskoro. Idem sad po gume. Hm… Zanimljivo… Gdje su mi ključevi od auta… Gdje sam ih stavio… Molim vas, samo mi nemojte reći da ih potražim na Njuškalu.

Njušim li ja to tvoj komentar?