Njuškalo piše

Ne radite sve u zadnji čas!

Jeste li kampanjac ili držite do reda, kako sa stvarima tako i sa obvezama? Ja bih vam svakako preporučio ovo drugo. Otkako sam se počeo organizirati, imam vremena i za njuškanje i za igranje i za odmor i za druženje!

Svoje sam male tajne organizacije odlučio podijeliti sa vama, dragi njuškalovci, pa ako nekomu pomognem, srce će mi biti veliko k’o kuća! Važno je, prije svega, da se ne “špotate” i da ne očajavate ako ste ponekad nemarni, ako zakasnite pet minuta na kavu ili ako vam ostane dio obveza za sutradan.

Mjesta za paniku nema, odaberite dan kada ćete zasukati rukave i posložiti sve kockice vašeg dnevnog rasporeda, a ja ću vam sada otkriti kako sam ja to napravio. Prvo sam kupio jedan veliki rokovnik u koji sam zapisao sve svoje obveze prema datumima, da ništa ne zaboravim.

Onda sam odlučio praktično urediti svoj radni prostor u kućici, da mi stvari koje često koristim budu nadohvat šape i da ne moram trošiti vrijeme na traženje. Kutije koje sam pronjuškao, za to su bile kao naručene. Uzeo sam ih u raznim bojama i uzorcima i već napamet znam u kojoj mi što stoji.

Da ne bih kasnio ili imao premalo vremena za sve što sam isplanirao, nabavio sam si i jednu bučnu budilicu, kraj koje nema šanse da umislim da sanjam i okrenem se na drugu stranu nakon prvog jutarnjeg rastezanja. Moram napomenuti da ju navijam i kada nemam jutarnjih obveza i njuškanja, kako ne bih slobodno jutro često potrošio na izležavanje. Iako to obožavam, kao i vi!

Zabranio sam si odgađanja, metodom “nagrada – kazna”. Ovaj bi način mogao biti posebno zanimljiv studentima koji spremaju “mrski im” ispit i učenicima koji moraju vikend provesti nad knjigama i zadaćom. Dakle, odlučite da vaš omiljeni čips, nova aplikacija na mobitelu ili neka druga sitnica koju želite može biti vaša samo ako zaplanirano gradivo toga dana uistinu i prođete. Kada to napravite, obvezno se nagradite.

Nemate pojma koliko sam finih keksića smazao samo zato što sam dobro organiziran! 😉

Njušim li ja to tvoj komentar?