Njuškalo piše

Moje ljetno njuškanje po Zagrebu!

TURIZAM U METROPOLI

Iako turistička sezona u Hrvatskoj gotovo podrazumijeva gradove i mjesta na obali i otocima, i glavni grad Zagreb svoje „konje“ za trku ima!  Mogu vam to sa sigurnošću reći jer svakog ljeta provedem dobar dio toplih dana upravo u metropoli, koja osim zanimljivih mjesta za njuškanje, ima i posebnih ljetnih čari.

Otkrili su to najviše strani turisti, kojih je iz ljeta u ljeto u Zagrebu sve više. Za njih je, kao i za domaćine, i ovog ljeta pripremljena bogata kulturna ponuda pa nemojte da vas vidim kako „kukate“ po Fejsu da ste ostali sami u Zagrebu i da vam je dosadno. Krenimo redom!

Zabava na Gornjem gradu

Ljeto na Strossu kultna je manifestacija, koja traje sve do jeseni i svaku večer na Gornjem gradu nudi mnoštvo sadržaja. Hladna kapljica (ako vozite neka ta kapljica bude sok ili voda ;)), likovna kolonija, glazbeni nastupi u živo…sve vas to čeka na popularnom šetalištu do dugo u noć.

Predstave i kino projekcije

Ne znam za vas, ali ja stvarno obožavam gledati predstave i filmove. Ako ste mislili da zbog završetka sezone u kazalištima nema predstava u Zagrebu tijekom ljeta, gadno ste se prevarili! Tu su „Ljetne noći Teatra Exit“ i „Histrionsko ljeto“, manifestacije na kojima možete tijekom ljeta odgledati poznate izvedbe ovih institucija pa nemate više izgovora za izostanak „kulturnog uzdizanja“. Ljubitelji velikog platna, pak, mogu uživati u projekcijama u ljetnom kinu Gradec.

Uvijek se možete uputiti u šetnju

Ako ponekad volite prošetati samo sa svojim mislima, ili sa njima pronjuškati poput mene, ostaje vam „s noge na nogu“ uz obalu Bundeka, Jaruna, po parku Maksimir ili, ako vam kondicija to dopušta, popeti se na Sljeme. Kuharice gore često budu ljubazne pa moj trud u penjanju nagrade ukusnim kostima, a vi se možete nagraditi tanjurom slasnog graha!

Njušim li ja to tvoj komentar?