Njuškalo piše

Moja kućica, moja slobodica!

SVJETSKI DAN STANOVANJA

Znate li da se prvog ponedjeljka u listopadu svake godine obilježava Svjetski dan stanovanja? Ja sam to pronjuškao tek prije nekoliko godina i, iako nemam veliki životni prostor, odlučio svoje slobodno vrijeme u ponedjeljak provesti u svoja četiri zida. Točnije, nekoliko daski!

Možda jesu skromne i teško da bi još netko stao, ali moja drvena kućica jedini mi je dom i nigdje na svijetu se ne osjećam tako sigurno kao u njoj. Svi jako dobro znate da puno njuškam okolo, putujem, kupujem, prodajem… Ali, svake se večeri vratim na isto mjesto i to me čini jako sretnim. Vjerujem da se ste i vi, moji njuškalovci, najopušteniji u svoja četiri zida. Kako i ne biste bili? Gdje još možete jesti pizzu iz kartonske kutije sa nogama na klub stolići? Gdje još možete nogama zatvoriti vrata kada se želite skriti od svih? Ili gdje još možete ostaviti krevet nenamješten onog jutra kada ustanete na lijevu nogu s osjećajem kao da vas je prešla kosilica? Vjerojatno nigdje!

Tako mi je i samom, unatoč tomu što u moju kućicu ne stanu ni televizor ni kada za opuštanje u toploj kupki. Možda baš zato, posebno kada sam pun posla, zaboravim koliko je lijepo imati svoj krov nad glavom i koliko mu malo pažnje nekada dajem. Nije li Svjetski dan stanovanja idealna prilika da se svi posvetimo svom domu? Nemojte se sada izgovarati da morate biti na poslu cijeli dan ili da morate odslušati sva predavanja. Dovoljno je da odvojite samo jedan sat kako biste kupili novu sitnicu, očistili kuhinju ili jednostavno presvukli kauč.

Smislio sam za vas i nekoliko super ideja kako biste obilježili Svjetski dan stanovanja u vašem domu:

1. U onu vazu u kojoj vam već godinama ništa ne stoji, stavite lijepi novi cvijet.

2. Iako ništa ne držite na najvišoj polici jer ju ne možete dosegnuti, popnite se na stolac i obrišite prašinu.

3. Zavjese su vam stalno navučene jer želite diskreciju? U ponedjeljak ih rastvorite i pustite malo svjetlosti u vaš dom!

4. Kupite mirisne svijeće ili štapiće, koji će stvoriti poseban ugođaj. Bar njih ima u svim mirisima i aromama tako da ćete sigurno naći nešto za vaše nosnice.

5. Ako ste kreativni, izradite novi otirač za goste. Ako niste, pronjuškajte neki atraktivni primjerak. Neka svi koji vas posjećuju već sa vrata znaju da volite svoj dom.

Njušim li ja to tvoj komentar?