Njuškalo piše

Kako sam poslao oglas iz Donje Motičine (i shvatio da to nije najsmješnije ime sela)

NJUŠKALO NA PUTOVANJU

Vau! Vau! Evo me opet. Što reći... Hvala, hvala, hvala, hvala... Sto puta hvala na svim mailovima podrške. Pišete mi iz svih krajeva Hrvatske, odgovaram vam koliko stižem. Oprostite na tipfelerima, ipak ja kucam šapama. Prošli put sam vam rekao da krećem na turneju, ali sada moram reći - ne da krećem, ja letim od mjesta do mjesta i upoznajem stotine... Ma, tisuće mojih obožavatelja.

Prvi mail koji sam dobio bio je iz Slavonije, točnije iz Donje Motičine. Nisam stigao ni mahnut repom od veselja, a već sam bio tamo. Znate li gdje je Donja Motičina? Ne znate? Najjednostavnije je objasniti ako idete od Stare Jošave prema Feričancima pa produžite za Našice. E tamo, kako bi rekli, u pitoresknom mjestašcu dočekao me domaćin koji želi prodat roto kosu, uščuvanu. Stvarno, k’o nova. Odmah smo riješili problem, dok je gazda potočio, već smo preko njegovog mobitela predali oglas i na moju preporuku su ga stavili na Vau-vau poziciju. Pozdravili smo se i ja krenuo dalje. Nisam prošao ni Čačince kad zove gazda. Kaže, već me zovu zainteresirani. Rekoh, nije ni čudo kad je tvoj oglas na toj poziciji šest puta uočljiviji od ostalih.

Sljedeća postaja – pazi sad – Cjepidlake. Naravno da postoje Donje i Gornje Cjepidlake. Zar ste sumnjali? Tamo smo odmah, čovjek ima iPhone, predali oglas u kategoriji Nekretnine i on krenuo na more, od kuda će pratiti kako se odvija prodaja. Ne sumnjam da će se uskoro javit da je prodao. Ništa, rekoh, vrijeme je za malo južnijih krajeva pa sam usput svratio do Vukšina Šipka. Pomislio sam, stvarno se od svuda mogu slati oglasi na Njuškalo. Nije važno gdje ste, važno je samo da imate mobitel i prst – i oglas je već poslan.

Nakon Vukšina Šipka, krenuo sam do Dražica. Znam, znam… Nisam se htio pačati u to kako je nastalo ime sela, ali sigurno je zabavna priča, kao što je zbavno bilo postaviti oglas u kojem jedan bračni par želi iznajmiti prelijepu kuću za odmor. Odmah smo oglas postavili u kategoriju Turističke usluge i predložio sam im da uzmu istaknutu poziciju – skok na vrh – kako bi njihov oglas, kada požele, skočio na vrh stranice. To je jako korisna usluga, toplo je preporučam. Put me dalje vodio u Gaćeleze, gdje je čovjek prodavao malo stariji dostavni kombi, limarija k’o curica, papiri uredni, pa smo zaključili da bi bilo dobro da ga malo pogura uz SMS Vau-vau uslugu.

Tu se lagano bližio kraj mog puta prema moru. Na zaslonu mog mobitela pojavila se poruka u kojoj me jedna turistička agencija moli da im pomognem oglasiti turističke ture s Murtera na otok Babina Guzica. Uf… Tu sam shvatio, Njuškalo je glavna njuška među oglasnicima. Shvatio sam i da mi je potrebno osvježenje. Osvježite se i vi i šaljite nam oglase od kud god i kad god poželite.

Idem sad, vidimo se!

Vau! Vau!

 

Njušim li ja to tvoj komentar?