Njuškalo piše

Jeste li već počeli ukrašavati svoje domove?

BOŽIĆ DOLAZI

Ne znam za vas, ali ja sam skroz nestrpljiv i ne mogu dočekati vidjeti svoju kućicu u blagdanskom ruhu. Zato sam odlučio baš ovaj vikend zavrnuti rukave na šapama i posvetiti se ukrašavanju.

Iako mi obično ostane većina ukrasa od prethodnog Božića, koje pažljivo spremim u kutiju da čekaju nove blagdane, svake godine želim svom domu za blagdane pokloniti nešto novo! Kao što i sami znate, za ukrase zaista ne treba potrošiti cijelo bogatstvo. Mnogo toga možete i sami napraviti svojim rukama koje su daleko spretnije od mojih šapa. Meni je i ove godine bilo puno jednostavnije pronjuškati oglase i povoljno kupiti nekoliko sitnica.

Da vam kažem od kuda sam krenuo. Kao svaki dobar domaćin prvo sam odlučio ukrasiti svoja vratašca. Mali borov vjenčić sa zvoncem bio je odličan odabir. Čak mi dođe da ih svaki put malo jače zatvorim kako bi se bolje čuo! Ako vam ih se ne da izrađivati, znate gdje ih možete pronjuškati i na vašim se vratima mogu stvoriti u vrko kratkom roku! 😉

Zidove sam odlučio ukrasiti prigodnim božićnim čestitkama. Prošla su vremena kada smo ih jedni drugima redovito slali. Danas dobijem čestitke SMS-om, mailom ili pozivom pa sam se odlučio prisjetiti ove drage tradicije. Našao sam čak i čestitku koja se može otvoriti i postaviti kao jaslice. Fantastično, zar ne?

Složit ćete se samnom da su lampice neizostavne. Iako ću s paljenjem pričekati još nekoliko dana, već sam ih nabavio. Lampice ću postaviti iznad ulaznih vrata, oko prozora i, naravno, na samu božićnu jelku, za kojom uskoro moram krenuti u potragu. Ako niste ljubitelj šarenila, odaberite jednobojne decentije lampice, kojima ćete svom domu dati elegantniji blagdanski ugođaj. Ja sam ipak za šarenu varijantu.

Mirisi kolača, pečenke i vina u našim će se domovima širiti za nekoliko tjedana, no ja niti to nisam mogao dočekati pa sam odlučio nabaviti i mirisne svijeće. Odabrao sam nekoliko omiljenih aroma poput jabuka i cimeta, vanilije i čokolade i odmah iz zapalio kako bi se kućicom proširila jedinstvena aroma.

Uz ove dekorativne sitnice, iščekivanje mog najdražeg blagdana puno je lakše! 🙂

Njušim li ja to tvoj komentar?