Njuškalo piše

U berbu, u berbu, u berbuuuu!!!

LJEPOTE ZAGORJA

Tradicionalno me zovu u Zagorje na berbu. Prošle godine sam se stvarno vau proveo. Ovi moji, kak se oni nazivaju, Žedni pesi, su se potrudili da ne zaboravim taj vikend. Prvo smo dobro jeli pa smo malo brali grožđe pa smo odmorili pa jeli pa se popilo pa se bralo, ali smo svi zaključili da nam puno bolje ide odmaranje tako da smo sve ostavili za sljedeći dan. Sljedećeg dana se ne sjećam najbolje jer je, kako to inače ide, između dva dana bila noć i to mrkla.

Kako ne bih ponovio greške od prošle godine, a kod nas pasa to znači od prije sedam godina, odlučio sam se pripremiti kako bi bili učinkoviti i… ok, ok… i kako bi se mogli odmarati.

Prvo sam otišao na Njuškalo i potražio ono čega nam je najviše nedostajalo prošle godine – posuda za nošenje. Nema problema – 10 komada. Naravno, našao sam, nisam ni mislio da neću. Uzeo sam još jednu polovnu prešu da se sve odradi ovaj vikend i naravno potražio par bačvi. Srećom je ovaj što je prodavao bačve na pola puta do ovih mojih pa smo se dogovorili da ih pokupim u prolazu. Kako je on prodao svoj vinograd prošle godine, pogađate, preko Njuškala, tako mi je ponudio da prevezem bačve s njegovom prikolicom pa mu ju vratim kad završim s berbom. Rado sam se vratio kad sam vidio kakvu divnu kujicu ima gazda. Vauuuuuu! I što da vam kažem, sve sam pripremio, ništa nismo prepuštali slučaju, mislio sam kako ćemo ovaj puta odradit berbu kao da smo njemački ovčari, ali nije išlo. Sjećam se, mutno, sunca kako zalazi za Zagorske brege. Znam da će čudno zvučati kada vam jedan pas to kaže, ali izgledali smo, kako se kaže, kao mački.

Jutro nije bilo ništa pametnije od noći, a mene je čekao povratak u Zagreb i tekst za šeficu koji upravo završavam. Idem malo leći i probati razmisliti gdje sam pogriješio, umoran sam kao pas. Znam samo da s Njuškalom nisam nikad pogriješio.

Vau, vau… zjeeev…

Njušim li ja to tvoj komentar?