Njuškalo piše

I zima svoje prednosti ima!

KAMIN I TOPLI NAPITAK

Veselite li se zimi? Iako niske temperature niti meni nisu primamljive, zima koja nam je sve bliže ipak ima neke svoje prednosti. Primjerice, čitanje uz vatru!

Nema mi ugodnijeg odmora u hladnim mjesecima nego sjesti u svoj udobni naslonjač, odabrati neko dobro štivo i uživati u zvukovima krckanja tek zapaljene vatre. Nadam se da ste i vi među sretnicima koji imaju kamin ili barem peć na drva. Kad smo kod toga, jeste li već nabavili drva za ogrijev?

Nemojte čekati zadnji čas kako se najpovoljnije ponude na Njuškalu ne bi razgrabile i kako ne biste ostali uskraćeni za jedinstveni zimski ugođaj u vašem domu. Ja sam svoju peć već dobro očistio, kao i dimnjak na kućici, i već ovog vikenda planiram uživati u ugodnim temperaturama dok se hladna večer bude spuštala nad grad.

Ako vam je ovih dana mrsko ustajati i teško se u jutarnjim satima odvajate od tople dekice, mogla bi vam pomoći pomisao na topli napitak! Nema boljeg osjećaja nego u hladnim danima započeti dan uz ukusnu kavu, kakao ili čaj! Na primjer, ja sam totalno oduševljen ponudom domaćih čajeva koje sam pronjuškao pa uskoro planiram isprobati aroniju, mentu, lipu i još štošta!

Ne zaboravite da sa nižim temperaturama obično stiže i bolja sezona na domaćim televizijama! Dok ljeti u program često pobacaju filmove koje smo već sto puta vidjeli, svjesni da ćemo se narednih dana više nalaziti u svojim toplim domovima, televizijski nam šefovi pripremaju puno zanimljivosti što su dani kraći, a večeri hladnije!

Nadam se da sam vam barem malo razbio nevoljko stanje koje sam posljednjih dana mogao primijetiti kod nekih svojih njuškalovaca zbog dolaska zime. A sada vas moram napustiti, idem naložiti vatru i uživati u vikendu! 🙂

Njušim li ja to tvoj komentar?