Njuškalo piše

Domovinski dan za predah usred tjedna!

POSVETITE SE ODMORU

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, koji se ove godine obilježava jubilarni 20. put, smjestio se u sred vrućeg ljetnog tjedna. Svim Njuškalovcima koji vrijedno rade, a tako mi je i samom, neradna je srijeda idealna prilika da malo predahnu od obveza i prepuste se uživanju toplog dana u kolovozu.

Posebna zakuska kod kuće

Kako ga provesti? Iako bih ga najradije preležao u svojoj kućici jer sam posljednjih tjedana puno putovao i umorio se, svaki se praznik trudim obilježiti uz svoje najmilije. Ili, naravno, ukusnu zakusku. Ako imate prigodnu terasu, vrt ili dvorište, na slobodni biste dan tako mogli ostati kod kuće i organizirati upravo to! Okupite se oko “meze” i provedite čitav dan u druženju, grickanju, ispijanju (nemojte pretjerati ;)), a možete se zabaviti i nekom rekreacijom – odbojkom ili tenisom. Pritom, ne zaboravite svoje ljubimce. I oni obilježavaju praznik pa bi to htjeli okusiti i u svojoj zdjelici, posebnim menijem.

Na kupanje i čitanje

Ako vam je u blizini neka temperaturom ugodna rijeka ili jezero za kupanje, neradnu srijedu možete provesti i u ugodnom sunčanju i čitanju nekog štiva, za koje tijekom radnoga dana i nemate previše vremena. Primjerice, ja kada sam slobodan, uzmem čitati “Njuškalove novosti” i u tren oka skužim da mi je prošlo već dva sata. Za ovakvo guštanje možete otići i na bazen. Možda ću baš tako iskoristiti i ja ovaj slobodni dan. Ne znam, još nisam odlučio, ali siguran sam da neću lajati od posla. To me ionako čeka ostatak mjeseca.

Nisam zaboravio na roštilj

Neki od vas su već pomislili da sam zaboravio na “kralja” ljetne gastronomije. Roštilj! Nekima je on čak i sinonim za slobodan dan ljeti. Ako imate priliku okupiti društvo, pronaći idealan kutak u prirodi i bogatu mesnu ponudu po povoljnim cijenama, roštilj bih ipak preporučio kao izbor broj jedan za “preživljavanje” neradne srijede. Znamo svi dobro da uz njega pivo odlično klizi niz grlo, no pripazite. Ipak, srijeda nije petak niti subota! 😉

Uživajte!

Njušim li ja to tvoj komentar?