Njuškalo piše

Budite aktivni i na ljetovanju!

ZABAVA I VRATOLOMIJE

Da, da, znam da sam pojam „godišnji odmor“ ne podrazumijeva previše tjelesnih aktivnosti, no kako bi vam dani na moru ovog ljeta ostali u što dužem i ljepšem sjećanju, razmišljao sam što bih vam mogao preporučiti od krasnih morskih aktivnosti!

Kada bi barem i za nas pse imali nekih dodatnih sadržaja na plaži. Ako ovo bude čitao netko iz turizma na obali, apeliram na posebne luftiće sa posudicama u kojima su ukusni pseći kolačići. I mekana loptica bi mi dobro došla za vratolomije u plivanju.

Nema ronjenja za pse

No, vratimo se na vas, moji dvonožni prijatelji, i vaše zanimljive igre u kojima možete uživati na moru. Ovisno o tome gdje se nađete, atrakcije poput vožnje na jet – skiju, penjanje po zračnoj stijeni ili vožnja pedalinom, možda će biti dostupne duž plaže. Cijene ovakvih aktivnosti nešto su pristupačnije, no tko je spreman duže posegnuzi u džep, svakako ne bi trebao propustiti i ronjenje u društvu profesionalaca. I ja sam jednom zaronio njuškom, ali nisam imao prilike vidjeti bogatstvo podmorja. Možda bi i za pse trebali osmisliti neku prigodnu masku i dihalicu.

Let iznad morske površine

Ako volite brzinu ili adrenalin u kombinaciji sa osvježenjem, na plažama duž Jadrana moguće se okušati i u skijanju na vodi, ali i itekako zanimljivom paraslidingu. I ja bih jezdio padobranom iznad morske površine, da sam u mogućnosti… ovako, mogu samo tražiti hladovinu pod borovima i uživati gledajući vas kako se zabavljate! Nevjerojatno popularno posljednjih ljetnih sezona je i flyboard,a ja uopće ne znam kako bih to doslovno opisao nego samostalni let iznad morkse površine uz snažan vodeni pogon. Ovo se ja ipak ne bih usudio, no hrabrim bih njuškalovcima svakako preporučio.

Zabava u društvu

Na većim ćete plažama naići i na aerobic, veselo društvo za loptanje u moru, vožnju bananom i brojne druge aktivnosti. Ako pak više volite mirnija mjesta, ali se ne planirate čitavo vrijeme izležavati, pronjuškajte lopte za napuhavanje, opremu za ronjenje i druge zanimljive dodatke za vodene aktivnosti, koje će vas oduševiti.

Do njuškanja!

Njušim li ja to tvoj komentar?