Auto moto

Kupuješ noviji auto? Evo nekoliko dobrih prijedloga

NJUŠKALOV ODABIR

Od odluke o kupnji do sjedanja u novog limenog ljubimca put nije uvijek jednostavan, ali jedno je sigurno – dobar savjet nikad nije na odmet. Kako većina kupaca svoj prvi korak do novog vozila napravi upravo na našim stranicama, izdvojili smo nekoliko novijih modela za koje ti možemo reći da su dobar odabir.

Renault Clio

Već godinama najtraženiji automobil u Hrvatskoj Renault Clio prošle je godine osvanuo u novom dizajnu, a upravo taj model možemo preporučiti ako tražiš kompaktno i udobno manje vozilo čija je izvedba odlična i za gradsku vožnju i za otvorenu cestu. Cijena na Njuškalu kreće se od 20 do 25 tisuća eura, ovisno o motoru i opremi.

Renault Captur

Ovaj manji SUV popularan je kod naših vozača jer se, osim atraktivnim izgledom, u novoj izvedbi može pohvaliti i prihvatljivom potrošnjom. Renault Captur s benzinskim motorom u kombinaciji s hibridnim elektromotorom troši 4 do 5 litara benzina. Cijene na našim oglasima uglavnom su od 25 do 30 tisuća eura.

Toyota Yaris

Novi Yaris atraktivniji je i snažniji od svog prethodnika koji je također bio među najtraženijim autima na hibridni pogon. U novom Yarisu glasovna asistencija dovedena je do potpune jednostavnosti u korištenju uz povezivanje s pametnim telefonom, a cijena se, ovisno o paketu opreme, kreće oko 25 do 30 tisuća eura.

Mazda 2

Ovaj mali gradski auto bit će pravi odabir ako tražiš mirnu i opuštenu vožnju – kontrola zvuka u interijeru nove Mazde2 omogućuje jedinstveno iskustvo vožnje. Možeš birati između ručnog ili automatskog mjenjača te od 75 do 115 konjskih snaga. Cijena na Njuškalu za godinu do dvije staru Mazdu2? Oko 20 tisuća eura za benzinca i gotovo 30 tisuća za automatik hibrida.

Škoda Fabia

Četvrta generacija Škode Fabie svjetlo dana ugledala je 2022. i među povoljnijim je autima iz VW grupacije. Kod nas se mogu naći oglasi od 12 do 19 tisuća eura  – ovisno o godini proizvodnje, prijeđenoj kilometraži i opremi, a ova je Škoda pravi izbor ako tražiš pouzdan auto s puno opreme po odličnoj cijeni.

Škoda Octavia

Tražiš li provjerenu limuzinu s dodatnim ekološkim potpisom, za tebe je Škoda Octavia nove generacije. Jedan od najpopularnijih modela Škode sada možeš birati s interijerom od ekološki štavljene kože ili čak od recikliranih materijala. Cool, zar ne? Godinu dana stara varijanta s DSG mjenjačem na Njuškalu se kreće oko 35 tisuća eura.

Peugeot 3008

Od 35 do 50 tisuća eura na Njuškalu je potrebno izdvojiti za novi model Peugeota 3008. Ovo će biti vozilo za tebe ako ti je dizajn među važnijim stavkama jer, kako na cesti tako i sparkiran, zaista djeluje moćno. Iz ove su linije najskuplji potpuno električni modeli, ali zgodnog Francuza možeš kupiti i u hibridnoj izvedbi.